telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

Felnőtteknek

 

Felnőttek számára egyéni és csoportos terápiás lehetőségek is nyitottak a Lélekbuborék rendelőben.

Az egyéni konzultációk a jól ismert vérbális - beszélgetős - módon zajlanak, nondirektív, személyközpontú megközelítéssel, de alkalmazunk relaxációs-imaginatív technikákat is, személyiségtől, problémától függően. Egy-egy konzultáció időtartama 1 óra (50 perc), díja személyes konzultáció esetén 15.000,- Ft., on-line konzultáció esetén 12.000,- Ft.

Aki szívesen van együtt másokkal, kedveli a társaságot, annak a művészetterápiás csoportokat ajánljuk..

Általában két hetente tartunk egy-egy összejövetelt, aminek az időtartama kb.3 óra (a résztvevők számától, az alkotásoktól függően).   

Indulnak zárt és nyílt csoportok is. 

A zárt csoport azt jelenti, hogy korlátozott ideig tart (lehet 1-1 hétvége, vagy 3-6 hónap), és nem csatlakozhatnak hozzá új résztvevők. Rendszerint egy-egy téma köré szervezzük ezeket a csoportokat (pl. az életút egy-egy állomásának feldolgozása, szülővé válás, veszteségek, elengedés stb.). Ez egy kicsit kötöttebb, de mélyebb feldolgozást tesz lehetővé, a csoport sokat tesz a tagjaiért. Ebben az esetben nem jó kihagyni egy-egy alkalmat (persze előfordul).

A nyílt csoport azt jelenti, hogy bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz, a tematika a természet körforgásához igazodik, és ismétlődik, akárcsak az évszakok. Ez lazább, kötetlenebb részvételi forma. Időtartama elvileg korlátlan, a megújuló érdeklődés tartja fenn.

Egy csoportos alkalom részvételi díja - a tematikától, időtartamtól függően - 8.000,- 25.000,- Ft. A maximális csoportlétszám 8 fő.

Ha valaki úgy érzi, jobban megy egyedül, a terapeutával kettesben a fejlődés, akkor választhatja az egyéni konzultációs alkalmakat is. A módszertan hasonló, mint a csoportban, de ez intenzívebb és személyesebb fejlődést ígér.

 

 

Mi történik a csoportos foglalkozások alatt?

Először is lecsendesedünk. Megérkezünk a hétköznapok sűrűjéből, gondjaiból, feladataiból, és megpróbálunk „befelé figyelni”. Ebben többféle eszköz segít bennünket (relaxáció, zene- és vershallgatás). És amit a „befelé figyelés” közben meglátunk, megérzünk, vagy amire visszaemlékezünk, azt megjelenítjük, szintén változatos eszközökkel (ceruza, olaj-, porpasztell, akvarell, agyag stb.). És persze beszélgetünk az alkotásokról, az alkotás folyamatáról. Együtt. Figyelemmel, elfogadással egymás iránt. Feltöltődünk.

Az a legjobb, ha még soha nem tanult valaki rajzolni, vagy festeni (kivéve persze az iskolai rajzórákat, de az most nem számít). Nálunk nem a végeredmény fontos (bár döbbenetesen esztétikus alkotások kerülnek ki tapasztalatlan alkotók kezei közül), hanem a folyamat.

Természetesen örömmel látunk képzett alkotókat is, ők is élvezni fogják a közös munkát.   

A galériában meg lehet néni néhány korábbi alkotást (természetesen az alkotók hozzájárulásával).

A módszerről részletesen itt lehet olvasni: http://www.lelkiegeszsegert.hu/muveszetterapiarol.html

Felnőttek alkotásai:

helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook