telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

Aktuális

Az élet nem állt meg

Az élet valójában nem állt meg a „karantén”, a kijárási korlátozások idején, csak kissé átalakult. Több kis kliensemmel, szülőkkel sikerült on-line eszközökkel is tartani a kapcsolatot, és ha ez nem is helyettesíti a személyes találkozásokat, talán kicsit segített.

Közben a szülőkkel és gyermekkel folytatott beszélgetések során tanulságos kép bontakozik ki a szemünk előtt arról, hogy valójában hogyan viselik a gyerekek a koronavírus járvány miatti bezártságot.

Arról most nem ejtek szó, hogy szegény szülőknek milyen terhet kell cipelniük, mennyi kétségbeesés, küzdelem, extra kontroll szükséges ahhoz, hogy segítsék a gyerekeket az otthon tanulásban.

Akikért a leginkább aggódtam – a hiperaktív, magatartásproblémákkal küzdő gyerekek – meglepően jól vannak. Kialudták magukat, megnyugodtak, a számukra néha túlságosan is ingergazdag környezet hiányában sokkal kevésbé produkálják azokat a tüneteket, amelyek olyan nagymértékben visszafogják az iskolai teljesítményüket. Közülük jó néhánynak javultak az osztályzatai, sőt, van, aki még a szorgalmi feladatokat is megcsinálja.

A „számítógépfüggő” kamaszok egyszerre megtalálták a helyüket a digitális oktatásban, és közülük is sokat javítani tudtak. 

A szorongásra hajlamos gyerekek viszont rosszabbul viselik, hogy nincs közvetlen megerősítés és kontroll. Bár velük az esetek nagy részében nincs gond az iskolában, hiszen szófogadók, kezelhetők, csendben vannak. Most azonban előtérbe kerülhet, hogy valójában nekik is vannak nehézségeik, csak másnak nem okoznak ezzel gondot.

Hosszú távon biztosan nem jó ez így. Jól látszik az is, hogy szétcsúsznak a napok, a reggeli tovább alvás éjszakázással párosul, hiányzik a tanári magyarázat, nem is beszélve a társakról, barátokról, iskolai szocializációról.

Persze ezek nem statisztikai adatok, csak pillanatnyi megfigyelések, benyomások. Érdekes lesz összegyűjteni majd ezeket az információkat a korlátozások feloldása és az iskolák megnyitása után, hátha segítenek meglátni, hogyan alkalmazkodhatunk jobban a megváltozott igényű és képességű gyerekek adottságaihoz.

További aktuális hírek, információk

helykitolto kép

Művészetterápia on-line

Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy on-line is jól tudjuk működtetni ezt a módszert, ezért szívből ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy kis erőt gyűjteni, támaszt találni a hétköznapokban
helykitolto kép

„VISSZATEKINTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

"A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el. Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza, és a dolgok végső okát önmagában keresi." (Albert Schweitzer) 2021. január 23-től művészetterápiás csoport indul felnőttek számára, aminek célja az életút bejárása. Januártól decemberig, a születéstől a halálig járjuk végig az élet állomásait, a gyermekkort, serdülőkort, felnőttkort, az életközép ...

„ERŐGYŰJTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

2021 január 12-től folytatódik a szeptemberben indult felnőtt művészetterápiás csoportunk. Az őszi-téli hónapok „befelé tekintése” után most a tavaszi erőgyűjtésen lesz a hangsúly.
helykitolto kép

A művészetterápia és a természet rendje

Hogyan kapcsolódik össze a természeti és kozmikus rend a lelkünkkel? Hogyan segíti a művészetterápia lelki egyensúlyunk helyreállását?
helykitolto kép

Első hónapok az iskolában

Új, a gyerekek képességeit és érdekeit szem elől tévesztő NAT. Hiányzó pedagógusok. Hat évesen, gyakran éretlenül iskolába érkező gyerekek. Lezáratlan óvódás évek. Koronavírus és karantén. Gyerekek, szülők és pedagógusok egyaránt szenvednek.

MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Helyszín: BUDAPEST Kezdés: 2020.09.22.

MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Helyszín: VÁC Kezdés: 2020.09.18.

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook